Landelijk Praktijkplatform “Naar Inclusiever Onderwijs”

Het landelijk praktijkplatform voor het onderwijs en gemeenten organiseert op 12 februari 2020 de conferentie ‘Naar Inclusiever Onderwijs’. Het programma heeft een gevarieerd aanbod en bestrijkt het po, vo en mbo.

  • Keur aan praktijkvoorbeelden van inclusiever onderwijs in po, vo en mbo met aandacht voor opbrengsten, lessons learned, ontwerp- en implementatievragen
  • Workshops op maat voor diverse doelgroepen (schoolleiders, bestuurders in het onderwijs en gemeenten, aanpalende sectoren, intern begeleiders/ zorgcoördinatoren, leerkrachten en onderwijsassistenten, leerlingen en ouders, en samenwerkingsverbanden)
  • Workshops met internationale praktijkdeskundigen, waaronder diverse top wetenschappers
  • Presentaties en adviesbalie van de initiatiefnemende organisaties en samenwerkingspartners

Klik hier om uw congresticket te bestellen

Programma

  • 10.00 uur: Opening en keynote
  • 11.00 uur: Eerste ronde sessies
  • 12.15 uur: Lunch
  • 13.30 uur: Tweede ronde sessies
  • 14.45 uur: Derde ronde sessies
  • 16.00 uur: Sluiting en borrel

Internationale praktijk- en beleidsdeskundigen die praktijksessies zullen geven zijn naast professor Mel Ainscow, onder meer professor Alan Dyson (University of Manchester) en Professor Lani Florian (University of Edinburgh, Schotland). Daarnaast zijn ruim twintig praktijksessies gepland rondom aangesloten veldinitiatieven en praktijk- en beleidsvragen. Deze omvatten onder meer bijdragen van De Kroevendonk te Rosendaal (primair onderwijs), Het Anker te Wijk bij Duurstede (primair onderwijs), Jacobus Fruytier Scholengemeenschap te Apeldoorn (voortgezet onderwijs), Deltion College te Zwolle (middelbaar beroepsonderwijs), de Talentencampus in Venlo (primair onderwijs), inclusieve scholen van EC Rotonde (samenwerkingsverband Driegang) en van schoolbesturen als Consent (Enschede), Un1ek (Vlaardingen) en Archipel (Zutphen), het Expertise Centrum Speciaal Onderwijs (LECSO), samenwerkingsverbanden, lerarenopleidingen en organisaties als IederIn.

Praktische informatie

Locatie: regio Utrecht/Amersfoort (informatie volgt)
Earlybird ticketprijs: € 175 (tot en met 30 augustus)
Reguliere ticketprijs: € 195 (vanaf 31 augustus)
Inschrijven: klikt u hier voor de aanschaf van uw congresticket

Voor vragen over de aanschaf van het congres ticket, neemt u contact op met WP-events, Wilfred Pol, (+31) 06 5201 4845 / info@wpe.amsterdam. Neemt u voor meer informatie over het inhoudelijke programma contact op met Dolf van Veen (+31) 06 3334 8926 of Dolf.vanveen@ncoj.nl